سمینار ژنتیک فرد محور در سرطان برگزار شد

این سمینار  امروز از ساعت ۸:۳۰ لغایت ۱۳ امروز در مرکز درمان ابن سینا انجام شد. در ابتدا دکتر سعید رضا غفاری دبیر علمی سمینار به طرح موضوع پرداخت. وی سخنرانی خود را با نقل قول مطلبی از ویلیام اسلر شروع کرد که گفته است: اگر پزشکی و درمان بیماری ها در همه افراد یکسان بود و وابسته به تفاوت های افراد نداشت پس پزشکی بجای آنکه هنر باشد فقط یک علم بود. در واقع با توجه به آن که انسان ها با یکدیگر متفاوتند و این تفاوت حاصل رمز ژنتیکی آن هاست آن گاه هر بیمار منحصر بفرد است و لذا درمان های هر فرد نیز می بایست متناسب با ویژگی های ژنومیک وی باشد. در ادامه دکتر نفیسی جراح سرطان نیز به طرح موضوع از دیدگاه متخصصین بالینی و سرطان پرداخت و لزوم نگرش جدید به درمان سرطان را مطرح نمود. محدودیت های درمانی و هزینه بالا و سایر مشکلات بیماران از جمله موضوعاتی بود که ایشان مطرح نمودند. سپس دکتر رفعتی متخصص ژنتیک به طرح موضوع از دیدگاه ژنتیک و نقش تکنیک های جدید در تشخیص و پیشگیری از سرطان پرداخت. به علاوه امکانات موجود در کشور بخصوص تکنیک NGS برای انجام روش های تشخیصی معرفی شد. بعلاوه چند مورد تشخیصهای انجام شده با این روش ها نیز توضیح داده شد. بعد از آن دکتر انصاری نژاد و ملک زاده متخصصین اونکولوژی نیز نیاز واقعی به روش های فرد محور را با طرح مثال های واقعی از بیماران مطرح نمودند. در پایان جلسه پرسش و پاسخ با شرکت سخنرانان و نیز آقایان دکتر یاسائی و صادقی و خانم دکتر محجوبی برگزار شد. سخنرانان و شرکت کنندگان در مورد نیاز واقعی به روش های نوین و حمایت از روش های استاندارد و ارتقا آموزش بالینی و ژنتیک در این زمینه اتفاق نظر داشتند. با توجه به استقبال از این سمینار مقرر شد سمینار مشابهی در ماههای آینده در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شود.

اسلایدهای این سمینار به زودی در این سایت قرار داده خواهد شد.

ویدئو

کرونا ویروس

لزوم نگاه هوشمندانه تر به شیوع بیماری کووید ۱۹: مصاحبه دوم با دکتر Ioannidis استاد دانشگاه استنفورد

در یک مطالعه که توسط محققان دانشگاه استنفورد در امریکا از طریق انجام تست آنتی بادی بر علیهSARS-CoV- 2 در بعد جمعیتی در شهر سانتا کلارا انجام شده تخمین شیوع نشان دهنده آن است که بین ۴۸۰۰۰ تا ۸۱۰۰۰ نفر در این به این ویروس آلوده شده اند ، این تخمین ۵۰-۸۵ برابر بیشتر از تعداد موارد تایید شده توسط آزمایش می باشد و در واقع عفونت بسیار گسترده تر از تعداد موارد تایید شده است و لذا مرگ و میر بسیار کمتر از آن که تاکنون اعلام شده می باشد و نزدیک به میزان مرگ و میر آنفولانزا خواهد بود. آنها نتیجه گرفتند که این تخمین می تواند مورد استفاده قرار گیرد تا از آن برای کالیبراسیون پیش بینی های همه گیر و مرگ و میر و سیاست‌های بازگشایی استفاده کرد. نتایج این مطالعه به صورت پرینت منتشر شده و هنوز تحت داوری مستقل قرار نگرفته است […]

آموزش عملی

یافته های postmortem در بیماران کووید-۱۹

از کانال Peak Prosperity از دقیقه ۳ تا ۲۷ مربوط به این موضوع است. سایر قسمت های ویدئو به جوانب دیگر از جمله مسایل اقتصادی می پردازد.