آزمایش ژنتیک راهی برای پیش‌بینی خطر سقط جنین؛ گامی نوین در پزشکی باروری

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که یک جهش در ژن KIF18A می‌تواند فرآیند پیری زودرس تخمک‌ها را در زنان جوان تسریع کرده و خطر سقط جنین را افزایش دهد.

کارن شیندلر، استاد ژنتیک در دانشگاه راتگرز، در این باره گفت:”دانش ما در مورد عوامل ژنتیکی مؤثر بر ناهنجاری‌های تخمک محدود بوده است، اما این تحقیق گامی مهم در درک بهتر این عوامل محسوب می‌شود.”

باروری موفقیت‌آمیز وابسته به تولید تخمک‌های سالم است. بسیاری از موارد سقط جنین به دلیل اختلال در تعداد کروموزوم‌های تخمک رخ می‌دهد، مشکلی که با افزایش سن شدت می‌یابد. در این پژوهش، محققان با بررسی داده‌های یک کلینیک لقاح آزمایشگاهی (IVF) به دنبال الگوهای DNA مادرانی بودند که با مشکلات باروری مواجه بودند. آن‌ها متوجه شدند که یک واریانت ژنتیکی خاص باعث افزایش تولید تخمک‌های غیرطبیعی در زنان می‌شود.

برای تأیید این یافته، دانشمندان موش‌های آزمایشگاهی را به‌گونه‌ای مهندسی کردند که این جهش ژنتیکی را داشته باشند. نتایج نشان داد که این موش‌ها در سنین پایین‌تر، تعداد بیشتری تخمک غیرطبیعی تولید کردند.

لیلاباتی بیسواس، پژوهشگر ارشد این مطالعه، توضیح داد:”این یافته‌ها نشان می‌دهد که رابطه بین این جهش ژنی و مشکلات باروری تنها یک همبستگی نیست، بلکه یک رابطه علّی است.”

محققان قصد دارند در آینده سایر جهش‌های ژنتیکی مرتبط با تخمک‌های غیرطبیعی و ناباروری زنان را شناسایی کنند.

بیسواس افزود:”این تنها یک گام اولیه است، اما ما به سمت پزشکی دقیق در حال حرکت هستیم؛ جایی که می‌توانیم از اطلاعات ژنتیکی برای ارائه درمان‌های شخصی‌سازی‌شده استفاده کنیم.”

در آینده، زنان ممکن است بتوانند با انجام یک آزمایش ژنتیکی، خطر سقط جنین خود را ارزیابی کنند. زنانی که در معرض خطر بالا قرار دارند، می‌توانند در سنین پایین‌تر باردار شوند یا تخمک‌های خود را در دوران جوانی منجمد کنند.

شیندلر تأکید کرد:”اگر از ریسک ژنتیکی خود آگاه باشید، می‌دانید که بارداری در سن ۲۸ سالگی ممکن است با شانس موفقیت بیشتری نسبت به ۳۲ سالگی همراه باشد. این آگاهی می‌تواند تفاوت بزرگی در آینده باروری زنان ایجاد کند.”

منبع:

Maternal genetic variants in kinesin motor domains prematurely increase egg aneuploidy

تهیه و تنظیم: سید طه نوربخش

نظارت و تأیید: دکتر فائزه محمدهاشم-متخصص ژنتیک

مطالب اخیر

ویدئو

کرونا ویروس

لزوم نگاه هوشمندانه تر به شیوع بیماری کووید ۱۹: مصاحبه دوم با دکتر Ioannidis استاد دانشگاه استنفورد

در یک مطالعه که توسط محققان دانشگاه استنفورد در امریکا از طریق انجام تست آنتی بادی بر علیهSARS-CoV- 2 در بعد جمعیتی در شهر سانتا کلارا انجام شده تخمین شیوع نشان دهنده آن است که بین ۴۸۰۰۰ تا ۸۱۰۰۰ نفر در این به این ویروس آلوده شده اند ، این تخمین ۵۰-۸۵ برابر بیشتر از تعداد موارد تایید شده توسط آزمایش می باشد و در واقع عفونت بسیار گسترده تر از تعداد موارد تایید شده است و لذا مرگ و میر بسیار کمتر از آن که تاکنون اعلام شده می باشد و نزدیک به میزان مرگ و میر آنفولانزا خواهد بود. آنها نتیجه گرفتند که این تخمین می تواند مورد استفاده قرار گیرد تا از آن برای کالیبراسیون پیش بینی های همه گیر و مرگ و میر و سیاست‌های بازگشایی استفاده کرد. نتایج این مطالعه به صورت پرینت منتشر شده و هنوز تحت داوری مستقل قرار نگرفته است […]

آموزش عملی

یافته های postmortem در بیماران کووید-۱۹

از کانال Peak Prosperity از دقیقه ۳ تا ۲۷ مربوط به این موضوع است. سایر قسمت های ویدئو به جوانب دیگر از جمله مسایل اقتصادی می پردازد.